СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ВОЙНА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

ПРОФ. Д. Н. ЛАЗАР КОПРИНАРОВ
PROF. LAZAR KOPRINAROV, DSc.

Коментар на

ПРОФ. Д. Н. ЛАЗАР КОПРИНАРОВ

в предаването „Радиокафе"

БНР – РАДИО СОФИЯ

от 15.11.2015 г.

Свидетели сме на война от ново поколение - нападение срещу ценностите, които Европа е утвърждавала през последните двеста години. Така коментира в предаването „Радиокафе" кървавите атенти в Париж политологът проф. Лазар Копринаров, преподавател в Югозападния университет.

Той открои, че големият проблем е свързан с възприемането на идеологията на Ислямска държава от мигранти второ и трето поколение, които би трябвало да са носители на друг морал.

Проф.Лазар Копринаров посочи, че е логично да се притесняваме за нашата национална сигурност, но и като цяло за сигурността на Европа. Решение трябва да се търси в умерените антитерористични мерки, с които да се противопоставим на тероризма, откъдето и да идва той, но без  да потъпкваме нашите ценности.

По отношение на управляващата коалиция в България политологът каза, че в момента тя е стабилна, въпреки че често прехвърчат искри между партньорите. Той се надява, че и занапред управлението ще остане стабилно, защото България се нуждае от стабилност в тази ситуация.

<http://bnr.bg/sofia/post/100626266/prof-lazar-koprinarov-svideteli-sme-na-voina-ot-novo-pokolenie>